Saturday, March 1, 2008

Σαν σήμερα, 16 χρόνια πριν

Αν και μου αρέσουν αυτές οι αναδρομές, πιστεύω πως είναι πολύ κοινότυπες και πολλές φορές ανούσιες. Π.χ. τί σε νοιάζει αν το 1948 πρωτοκυκλοφόρησε η οδοντόκρεμα σε σωληνάριο. Σχετικά άχρηστες πληροφορίες, ίσα για να περνάς την ώρα σου.

Το συγκεκριμένο σαν σήμερα όμως, είναι κάτι διαφορετικό. Κάνοντας μία βόλτα στο Youtube, πέτυχα ένα βίντεο με ένα δελτίο ειδήσεων του MEGA από την 1η Μαρτίου 1992, ακριβώς 16 χρόνια πίσω.

Το δελτίο είναι το νυκτερινό και το παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη, ενώ εμφανίζεται ο δημοσιογράφος ακόμα, Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Θέματα του τότε, οι ταραχές στην Αλβανία και η μαζική φυγή Αλβανών σε Ελλάδα και Ιταλία, οι αυξήσεις μέχρι και 3 δραχμών(!!!) στις τιμές της βενζίνης, η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη και το δημοψήφισμα στην Σερβία για την ανεξαρτητοποίηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Υπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς και θέμα εξωτερικής πολιτικής η ονομασία της FYROM...



*Διαβάστε αυτή την σημείωση πριν παρακολουθήσετε το βίντεο:
Βλέπετε το βίντεο με δική σας ευθύνη. Μέσα σε αυτό παρουσιάζεται ο Μητσοτάκης! Σε ορισμένα σημεία του, η εικόνα χαλάει πολύ και κατά σύμπτωση είναι τα σημεία που εμφανίζεται ο Μητσοτάκης μόνος του.

No comments: