Sunday, March 9, 2008

Προτεινώμενο ντοκυμαντέρ: Zeitgeist

Zeitgeist(=Το πνεύμα/Η νοοτροπία της εποχής)

Το Zeitgeist είναι χωρισμένο σε 3 τμήματα: 1) Η θρησκεία, 2) η σύγχρονη προπαγάνδα (π.χ. 9/11) και 3) οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα της εποχής και οι στόχοι τους.

Το ντοκυμαντέρ χρησιμοποιεί τεκμήρια για τις θέσεις του και δεν παρουσιάζει απλά γεγονότα.

Αρχικά αναφέρεται στην θρησκεία. Τελικά μήπως είμαστε νεο-παγανιστές? Όλες οι θρησκείες φαίνεται να ξεκινούν από μια κοινή βάση, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν. Προβληματίζει, το λιγότερο.

Στην συνέχεια ασχολείται με το θέατρο της 11ης Σεπτεμβρίου, αναφέροντας στοιχεία που αποδεικνύουν την άμεση σχέση της Αμερικής με την επίθεση. Αναφέρει και άλλα γεγονότα εκτός από αυτό.

Τέλος, το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πώς ιδρύθηκε και πώς ασκεί αυτό την εξουσία του. Κατά τη γνώμη μου, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ντοκιμαντέρ. Επίσης, οι χειραγωγημένη ενημέρωση και η ύπνωση του κόσμου. Τέλος, το πολυσυζητημένο μικροτσίπ.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκυμαντέρ από εδώ μέσω torrent. Δυστυχώς δεν το βρήκα σε direct download.
Τους ελληνικούς υπότιτλους τους βρίσκετε εδώ, από rapidshare.
To site της ταινίας είναι το http://www.zeitgeistmovie.com/.

Θα επανέλθω αύριο μάλλον, με μερικά κομμάτια του ντοκυμαντέρ που μου άρεσαν.

3 comments:

lovasas said...

Φίλε, καλή δουλειά. Να μπορούν να πάρουν μια πιο λεπτομερής ιδέα για το τι παίζει.Πάντως εγώ λέω να το ξαναδώ να το εμπεδώσω!

Anonymous said...

Πολύ ωραία ξεκίνησε, με τα περι θρησκείας. Ενδιαφέρουσα η συνέχεια με την 9/11.
Το τρίτο μέρος ήταν για τα πανηγύρια, κλασσική συνομωσιολογία, λες και μίλαγε κανένα στέλεχος του ΚΚΕ ήταν. Η γνώμη μου: Αν δεν θέλετε να χάσετε τζάμπα το χρόνο σας δείτε μόνο τα πρώτα 2 μέρη. Εκτός αν θέλετε να γελάσετε λίγο, οπότε δείτε και το τρίτο.

maik85 said...

Να προσθέσω κι εγώ για το τρίτο μέρος. Αν νομίζετε πως ζούμε σε έναν καλό κόσμο, αγγελικά πλασμένο, με ροζ συνεφάκια και αγάπη παντού, ΜΗΝ δείτε το τρίτο μέρος και χαλάσει η ουτοπία σας.