Monday, March 10, 2008

Zeitgeist - συνέχεια

Παραθέτω μερικές ενδιαφέρουσες φράσεις από το 2ο και 3ο κομμάτι του ντοκυμαντέρ:

Σχετικά με το ποιός κυβερνάει τις ΗΠΑ:

"Δώσε μου τον έλεγχο της παροχής χρήματος ενός έθνους και δε με νοιάζει ποιός φτιάχνει τους νόμους του".

Μ.Α. Rothschild, ιδρυτής της τραπεζικής δυναστείας Rothschild
==

"Η πραγματικότητα είναι πως ένα οικονομικό στοιχείο στα αστικά κέντρα έχει την κυβέρνηση για ιδιοκτησία του από τις μέρες του Andrew Jackson(1829-1837)".

F. Roosevelt, Πρόεδρος των ΗΠΑ, 1933
==

"Πιστεύω πως οι τραπεζικοί οργανισμοί, είναι πιο επικίνδυνοι από τακτικά στρατεύματα. Αν ποτέ ο αμερικάνικος λαός επιτρέψει σε ιδιωτικές τράπεζες να ελέγχουν την έκδοση νομίσματος, οι τράπεζες και οι εταιρίες που θα αναπτυχθούν τριγύρω τους, θα στερήσουν στους ανθρώπους τις περιουσίες τους, μέχρι που τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατέκτησαν".

Thomas Jefferson, 1743 - 1826
Δεν έχει ένα χρόνο που έσκασε η φούσκα του τραπεζικού συστήματος στις ΗΠΑ, με χιλιάδες αστέγους από τα στεγαστικά δάνεια.
==

"Το μεγάλο βιομηχανικό μας έθνος ελέγχεται από το σύστημα πίστωσης του. Το σύστημα πίστωσής μας είναι συγκεντρωμένο σε ιδιώτες. Η ανάπτυξη του έθνους επομένως, και κάθε δραστηριότητα είναι στα χέρια λίγων ατόμων που, ακόμη και αν οι πράξεις τους είναι ειλικρινείς και με ενδιαφέρον στο δημόσιο συμφέρον, είναι υποχρεωτικά συγκεντρωμένες στις μεγάλες δεσμεύσεις στις οποίες τα χρήματά τους έχουν επενδυθεί και που υποχρεωτικά λόγω των ίδιων των περιορισμών τους, παγώνουν και ελέγχουν και καταστρέφουν την αυθεντική οικονομική ελευθερία. Έχουμε καταντήσει μία από τις χειρότερα διακυβερνημένες, μία από τις πιό ελεγχόμενες και υποδουλωμένες κυβερνήσεις του πολιτισμένου κόσμου. Όχι πιά κυβέρνηση από ελεύθερη γνώμη, όχι πιά κυβέρνηση από καθήκον και την ψήφο της πλειοψηφίας, αλλά μία κυβέρνηση με τη γνώμη και την βία μικρών ομάδων αρχόντων".

Woodrow Wilson, Πρόεδρος των ΗΠΑ, 1913 - 1921
O Wilson το 1913, πέρασε το νόμο που θέσπισε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, την τράπεζα που τυπώνει το δολάριο και ουσιαστικά κινεί την αμερικανική οικονομία. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ, και ξεκίνησε την λειτουργία της σαν σταθεροποιητής της οικονομίας. Λέγεται πως προεκλογικά ο Wilson στηρίχτηκε από τους μεγαλοτραπεζίτες που ήθελαν να ιδρύσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και στην πρώτη του κιόλας χρονιά, δημιούργησε αυτό το "ίδρυμα". Το κάθε δολάριο που τυπώνεται εκεί, δεν έχει αντίκρυσμα σε χρυσό.
==

Σχετικά με τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας:

"Υπάρχει ένα κακό που απειλεί κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί σ' αυτό μεγάλο έθνος. Πρέπει να κάνουμε κινήσεις για τη διασφάλιση της οικιακής μας ειρήνης και την προστασία της πατρίδας μας".

Τζωρτζ Μπους? Έτσι νόμισα κι εγώ
Αδόλφος Χίτλερ
Η προπαγάνδα φαίνεται να χρησιμοποιεί διαχρονικά την ίδια γλώσσα.
==

Σχετικά με την ελευθερία και αντικειμενικότητα των μέσων:

"Είμαστε ευγνώμονες στην Washington Post, στους New York Times το περιοδικό Time και άλλες μεγάλες εκδόσεις, των οποίων οι διευθυντές παρακολούθησαν τις συναντήσεις μας και σεβάστηκαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα για πάνω από 40 χρόνια. Θα ήταν αδύνατον να αναπτύξουμε τα σχέδιά μας για τον κόσμο αν μπαίναμε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Αλλά ο κόσμος είναι περισσότερο εξεζητημένος και προετοιμασμένος για να βαδίσει προς μία παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μίας διανοητικής ελίτ και των διεθνών τραπεζιτών είναι οπωσδήποτε προτιμότερη από τις εθνικές αυτοπροσδιοριστικές πρακτικές του περασμένου αιώνα".

David Rockefeller, Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων.
Χωρίς σχόλιο.

No comments: