Wednesday, February 20, 2008

Όταν οι γιδοβοσκοί κατεβαίνουν στην πόλη

Η ελληνική ύπαιθρος κατακλύζεται από (γιδο)βοσκούς. Αν κάποιος δεν είναι αγρότης, είναι γιδοβοσκός.

Υποκινούμενοι από το φαινόμενο της αστυφιλίας, αρκετοί γιδοβοσκοί αποφασίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους να κατεβούν στην πόλη.

Όταν κατεβούν στην πόλη, πρέπει να κάνουν κάτι για να ζήσουν.

Υπάρχουν και υπερήφανοι γιδοβοσκοί, που δεν καταδέχονται να δουλέψουν σε εργοστάσια ή οικοδομές και γενικότερα σε χειρωνακτικές δουλειές ως ανειδίκευτοι εργάτες.

Έτσι, άλλοι γιδοβοσκοί μαθαίνουν μια τέχνη, άλλοι ανοίγουν μαγαζιά, κλπ.

Είναι όμως μια κατηγορία γιδοβοσκών, που προσπαθεί να βγάλει τον επιούσιο με αυτά που ήξερε μέχρι να κατεβεί στην πόλη. Δηλαδή, ό,τι έκανε όταν ήταν γιδοβοσκός στα λαγκάδια, να το κάνει και στην πόλη. Υπάρχουν όμως διάφορα τεχνικά και όχι μόνο προβλήματα.

Στην πόλη δεν υπάρχουν λαγκάδια, ούτε λιβάδια. Στην πόλη επίσης δεν μπορείς να αναθρέψεις γίδια και λοιπά αμνοερίφια. Έτσι, πρέπει να προσαρμόσεις τις γνώσεις που μάζεψες από τον παππού σου και τον πατέρα σου, στα δεδομένα της πόλης. Δηλαδή σε κλειστό χώρο και το χειρότερο, πάνω σε ανθρώπους.

Σαν γιδοβοσκός ξέρεις να σαλαγάς πρόβατα. Στην πόλη δεν μπορείς να σαλαγάς ανθρώπους. Επίσης σαν γιδοβοσκός, ξέρεις να αρμέγεις. Στην πόλη δεν μπορείς να αρμέξεις ανθρώπους με τον τρόπο που το ήξερες στα κατσίκια. Αν παράλληλα με γιδοβοσκός, ήσουν και τυροκόμος, ξέρεις να φτιάχνεις τυρί. Όμως στην πόλη, δεν έχεις την πρώτη ύλη(γάλα) για να κάνεις τυρί.

Και πάνω που ο γιδοβοσκός σκέφτεται να τα παρατήσει και να γυρίσει στις ολόφυτες ραχούλες, του έρχεται η σατανική ιδέα: Σαν γιδοβοσκός ΚΟΥΡΕΥΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!! Και αποφασίζει να ανοίξει κουρείο-κομμωτήριο..............................................................

Τί σου φταίω εγώ ρε γιδοβοσκέ και με κουρεύεις?? Αφού δε νοιώθεις βρε άσχετε!!! Παράτα τα και γύρνα στο χωριό σου ή στην τελική κάνε μια άλλη δουλειά!!! Αφού δεν ξέρεις να κουρεύεις, γιατί προκαλείς τον κόσμο με την κακοτεχνία σου??? Γύρνα στα πρόβατα. Αν ήθελα να κουρευτώ έτσι 8α πήγαινα στο ΙΚΑ!!! Δεν μου περίσσευαν τα λεφτά να στα δώσω, ούτε ήθελα να περάσω την ψυχική οδύνη από τον εφιάλτη στο μαγαζί σου!!! ΓΥΡΝΑ ΣΤΗ ΣΤΑΝΗ ΣΟΥ!!!

Γαμώτο. Μόλις μου χάλασε η μέρα. Και μάλλον πολλές επόμενες βλέποντας το έργο του γιδοβοσκού στο κεφάλι μου. Άσχετοι άνθρωποι.

3 comments:

uncle said...

μεγάλε, αν δε σε έβλεπα θα έλεγα ότι έχεις αποθυμένα με κάποιον/κάποιους (την μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων-πρωτευουσιάνων wannbies).

ελπίζω μόνο να μην έδωσες πάνω από 8 γιούροζ για αυτό το έργο τέχνης.

PS
τώρα που το σκέφτομαι φάπα δεν έριξα....

lovasas said...

Ρε φίλε κρίνοντας από την εκτενέστατη αναφορά σου θα πρέπει να μιλάμε για έργο τέχνης! Αλλά καμιά φώτο δεν ανέβασες για να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενά σου?, χαχα. Μην πτοείσαι όμως, σε κανά δυο βδομάδες τον ξαναεπισκέπτεσαι για να του δώσεις την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του

Anonymous said...

file min stenaxoriesai gia tis trixes!!!aytes megalonoun grigora..