Saturday, February 16, 2008

Προτεινώμενο software

Εδώ θα προτείνω software -δωρεάν τις περισσότερες φορές-, που χρησιμοποιώ και έχω μείνει ευχαριστημένος.

Θα ξεκινήσω με 2 προτάσεις για codecs. Οι codecs χρειάζονται για να τρέξουν διάφορα αρχεία video και ήχου. Π.χ. αρχεία video με καταλήξεις *.mkv ή *.mp4, δεν μπορούν να παίξουν στον υπολογιστή με τους προεγκατεστημένους codecs των windows.

Η πρώτη πρόταση είναι ένα πακέτο codecs, το k-lite, το οποίο παρέχεται σε 3 εκδόσεις: basic, standard και full. Προτείνω την full, αφού περιέχει όλους τους codecs που μπορεί να υπάρχουν στο πακέτο k-lite. Μαζί με το K-Lite, μπορεί να εγκατασταθεί και ο Windows media player classic, που είναι ο προτεινόμενος player αυτού του πακέτου. Το k-lite μπορεί να κατεβεί από αυτή τη διεύθυνση. H τελευταία έκδοση είναι η klcodec370. Η εγκατάσταση θέλει προσοχή στις επιλογές που θα τσεκάρει ο χρήστης.

Η δεύτερη πρόταση, πρόκειται περισσότερο για player, που περιέχει όμως και codecs. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πιο απλή σε σχέση με το k-lite, αφού γίνεται μόνο η εγκατάσταση του vlc player. Πολύ καλό πρόγραμμα, αφού ανοίγει σχεδόν τα πάντα. Μπορεί να κατεβεί από εδώ. Η τελευταία έκδοσή του είναι η 0.8.6d.

Ανά διαστήματα βγαίνουν updates. Το k-lite ενημερώνεται συχνότερα.

No comments: